Vad är IPTV

Låt oss förklara vad IPTV är för något.

IPTV Är ett helt nytt sätt att titta på TV. Du behöver ingen antenn, ingen parabol eller någon annan form utav utrustning. Det enda du behöver är en internetuppkoppling på minst 8mbit/s för att du ska komma igång.

Du kan titta på IPTV genom någon av våra IPTV boxar, eller så kan du ansluta din SmartTV, dator, surfplatta smartphone m.m. Möjligheterna är oändliga.

Hur stabilt är det med IPTV?

Vi har en uptime på 98.9% . Det betyder att 98.9% av tiden fungerar alla kanalerna utmärkt. Ibland kan vissa kanaler stängas av kortare stunder p.g.a. uppgradering eller frekvensbyten.

Är IPTV lagligt?

Ja delvis. För dig som slutanvändare är det enligt svensk lag lagligt att innehava pirat tv så länge avkodningen av kanaler inte sker hos dig. Med IPTV så sker avkodningen hos hosting leverantören, där sedan video/ljud ström som är färdigavkodad skickas vidare till dig som kund.

En Dreambox, eller cardsharing, är däremot tvärtom. Där ansluts en dreambox till en kortserver som den lånar koder ifrån men avkodningen sker lokalt hos kund, därför är detta olagligt.

Så med andra ord så är IPTV lagligt för dig som kund.